VÝBORNÉ domácí hamburgery

Potřebné ingredience
Přísady na housky: -1 hrnek (250ml) vlažné vody -1 velké vejce -2 lžíce rostlinné oleje -3,5 hrnku hladké mouky¨ -6 lžic cukru -2,5 lžičky sušeného droždí -1 lžička soli na potření 1 vejce rozkvedlané s 1 lžicí vody Na hamburger: -1 kg hovězí přední - strouhanka (asi hrst)-1 lžíce hořčice -2 lžičky soli - špetka pepře Náplň: dresing: smícháme majolku, zakysanou smetanu a kečup, přidáme česnek - rajčata - ledový salát - cibule - aj. podle chuti
Postup přípravy
Těsto vyjde na 8 kousků, já dělám z 1,5 dávky pro naši větší rodinu :-)
Housky:
Recept mám z internetu (vareni.cz), není můj vlastní.
Potřebné suroviny dáme do pekárny v pořadí jak jsou napsané, zapneme program kynuté těsto a necháme vykynout. Potom si na vále těsto rozdělíme na 8 kousků a vytvarujeme bulky. Necháme poté kynout ještě asi 20 min. na plechu - postříkat rozprašovačem vodou a zakrýt fólií nebo přikrýt mokrou utěrkou. Potřeme vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme zhruba 25 min. na 180st.
Hamburger:
Postup je můj vlastní. Je možné přidat nebo ubrat suroviny podle chuti.
Maso nameleme, přidáme ostatní suroviny a grilujeme nebo pečeme v troubě.V troubě : zhruba 10min. při 250st., peču i pro děti, tak je nechávám 15min. pro jistotu. Nejsou tak šťavnaté, ale jsou důkladně propečené. Na grilu: asi 10 min. i pro děti.
Dokončení:
Rozřízneme housky, potřeme z obou stran dresingem, dáme zeleninu, maso, dresing a cibuli.
Přeji dobrou chuť.

Upečené housky

Připravené na plnění masem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu







































